11 MINUTA

OBJAVLJENO May 27, 2010
POSTAVLJENO POD Najljepši odlomci | 1 Comment


Jedina naša duboka i iskrena želja jeste da se približimo nekome. Od tog trenutka počinju da se sklapaju veze, muškarac i žena ulaze u igru, ali ono što se desi prije toga – privlačnost koja ih je spojila – to je nešto što je nemoguće objasniti. To je nepatvorena želja, u najčistijem obliku. I dok je ta želja još u čistom obliku, muškarac i žena se zaljubljuju u život, proživljavaju svaki trenutak, s punom predanošću i sviješću, iščekujući neprestano pravi čas za objavu posvećenja. Osobe u tom stanju ne osjećaju nikakvu žurbu, ne ubrzavaju događaje nepromišljenim postupcima. Znaju da će se dogoditi ono što je neizbježno, da istina uvijek nađe način da se ispolji. A kad kucne čas, ne oklijevaju, ne propuštaju priliku, ne gube nijedan čarobni trenutak, jer poštuju vrijednost svake sekunde.

Onaj ko je sposoban da osjeća, zna da je moguće uživati čak i prije nego što dotakne drugu osobu. Riječi, pogledi, sve to sadrži tajnu plesa. Onaj ko posmatra i otkrije osobu o kojoj je oduvijek sanjao, zna da se seksualna energija ispoljava prije samog seksualnog odnosa. Najveće zadovoljstvo nije u seksu, već u strasti. Kada je strast velika, seks dolazi da bi dovršio ples, ali on nikada nije bitan.
Onaj ko je zaljubljen, uvijek vodi ljubav, čak i kada to ne radi. Kada se tijela susretnu, to je samo prelivanje čaše. Mogu ostati zajedno satima, čak i danima. Mogu započeti ples jednog dana, a završiti drugog, ili čak i ne završiti, od tolikog zadovoljstva. To nema nikakve veze sa 11 minuta. I najjača odlučnost i volja ovog svijeta ne mogu spriječiti da ljubav izmijeni pravila igre u jednoj sekundi.

Paulo Koeljo

Comments

One Response to “11 MINUTA”

  1. Suzana Jelic on February 28th, 2011 14:12

    Obožavam Paulo Koeljo upravo zbog Ovakve Veličine prave Ljubavi i Kvalitetne Duše,kako ume i može da prodre u Pravo i da Pravo prikaže. Biljo, ti si jedinstvena u pronalaženju Pravog za Pravi Čas,mnogo ti Hvala na ovim Svakodnevnim Veličanstvenim Poklonima,jer nije bitno šta i gde postoji,već Šta smo Odabrali i drugima Pokazali da postoji, ti to sve radiš na tih diskretan način, baš kao jedna Dobra Vila, Draga Naša Dobra Vilo.

Leave a Reply