CITATI O ŽENAMA

OBJAVLJENO March 8, 2010
POSTAVLJENO POD Citati, Ljubav | 3 Comments

Žene, ja ne znam kome ste vi bile blaga kiša jutarnja, ali u naš život ulazite kao pljusci nošeni vihorima. Preko vaših bijelih tjelesa pjeni se bučno život naš, zaustavlja se u virove i pada strmoglavce.
Andrić

Svaka žena bi htela život, onako, ceo, iz jednog komada. Kako počne da tera, da se ne prekida do kraja…To je, dabome lepo… ako je neko te sreće… A ako nije te sreće, šta će? Neka ga krpi iz parčića… deo po deo, kako joj dođe.
Moj ceo život je iz nekih zakrpa…Sve nešto na sitno, na kratko i pomalo. To nije ono…ali, šta mogu…neki život ipak jeste. Godine prođu i svaka žena skrpi neki život… Ima tu svačega… Al ima, bogami, i lepih komada!
Malo je života bez šavova i zakrpa… Ne može! Čovek je proklet! On bi hteo i dugo da živi i da mu bude lepo. E, a to je malo teže. Ne može! Može dugo, ali iz parčića.
Pogledajte, svako od nas nosi neku zakrpu… Svakome se primeti gde je šav – nekome na licu, nekome u očima, nekome u glasu! Svi smo mi krpljeni i sastavljani iz mnogo delova. Mi više volimo život, nego život nas. U tome je stvar! E, a ako ga tako volimo, onda nije red da ga ogovaramo i da mu nalazimo mane. Jel tako?”
Duško Radović

Ženo, što ne možemo da te jasno vidimo kao pračovjek ženku na suncu, nego si postala strašna vizija i otrov krvi naše, pa bježimo pred tobom, i dok mislimo da si daleko, ti bdiješ u našim mislima, i dok hoćemo da te u radu zaboravimo – gle! – na svim našim djelima tanke vijugaju linije, tragovi tvojih nevidljivih prsta.
Andrić

U ljubavi jedne žene, otkrio sam ljubav prema svim stvorenjima.
Koeljo

Žene, u očima vašim sja ulomak jednog ljepšeg neba koje je sjalo nad srećnijim stvorovima no što smo mi i za neke strahovite kataklizme prslo u parčad.
Andrić

Muškarci su veoma čudna stvorenja, umiju da se tuku, da viču, prijete, ali premiru od straha pred jednom ženom. Možda ne pred onom kojom su se oženili, ali uvijek postoji neka koja ih plaši i potčinjava svojim hirovima i ćudima. Makar im to bila i rođena majka.
Koeljo

Comments

3 Responses to “CITATI O ŽENAMA”

 1. Nimfica Bu on March 8th, 2010 9:39

  Ja želim ne samo da budem voljena već da mi se to i kaže.
  Svijet ćutanja dovoljno je prostran s one strane groba.
  George Eliot

 2. athiganos on May 27th, 2010 16:47

  Previse koriscen izraz *volim te* izblijedi i izgubi svoje znacenje…

 3. Darko Tomić on September 12th, 2010 6:49

  Riječi volim te su najskuplje riječi i mogu se izgovoriti samo u posebnoj prilici i posebnom biću! Ako ste razmetljivi i te skupe riječi izgovarate bilo kome ispadate smiješni, čak i neinteligentni!

Leave a Reply