ŽIVOT – MUDRE MISLI

OBJAVLJENO December 6, 2008
POSTAVLJENO POD Mudrosti | 8 Comments


Dovoljno je da obratiš pažnju na ono što ti se događa u životu i otkrićeš – svakog trenutka u toku dana – gdje On skriva svoje riječi i svoju volju. Trudi se da ispuniš ono što On traži: to je jedini razlog tvog postojanja na ovom svijetu.

Koeljo


Život je vrelo radosti; ali gdje pije i ološ, tu su svi izvori otrovani.
Uživam u svemu što je čisto; ali ne volim da vidim usta što se krive, i žeđ nečistih.
Oni su svoj pogled bacili u vodu izvora; i sad nihov odvratni osmijeh pliva po vodi i gleda me iz kladenca.
Oni su svetu vodu otrovali svojom pohotljivošću a nazivajući slašću svoje pogane snove otrovali su još i – riječi.
Niče


Ž
ivot je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.
Selimović

Stvarni život ne sačinjavaju naši planovi o sreći, nego baš ono što se protivi tim planovima i namjerama, ono što se slučajno dešava, što je potpuno nepredvidivo i što izaziva samo razočarenje i bol.
Alberto Moravija

Najbolje je za čovjeka da provodi život što više u dobrom raspoloženju, a što manje u zlovolji.
Demokrit

Život je raj, i svi smo mi u raju, ali mi to nećemo da znamo; a kad bismo htjeli da znamo, odmah bi sutra na cijelom svijetu nastao raj.
Dostojevski 

Comments

8 Responses to “ŽIVOT – MUDRE MISLI”

 1. vixolina on January 29th, 2011 15:17

  U zivotu je najteze biti covek!

 2. ГАРФИЛД on November 27th, 2011 18:19

  У свакој мудрости пуно је лудости.

 3. МАЛА МУ on November 27th, 2011 18:25

  Има истина у које није добро веровати.

 4. ПРИВАТНИ ФИЛОЗОФ on May 20th, 2012 16:37

  КОЈА ЈЕ СВРХА ЖИВОТА? МОГЛА БИ САДА ДА КУЦКАМ О ТОМЕ ДАНИМА И НОЋИМА И НИГДЕ СЕ НЕ БИ ПОЈАВИЛА НЕКА ПОЗИТИВНА СТРАНА ТОГ ФАМОЗОНОГ ЖИВОТА …СВАКИ ЧОВЕК ЖИВИ ЈЕДНОЛИЧАН ЖИВОТ МА КОЛИКО СВАКО ОД НАС МИСЛИО ДА ЈЕ ТАЈ НАШ ЖИВОТ ПОСЕБАН ОД ДРУГИХ …МОЖДА ЈЕ СРЕДИНА ТАКВА,МОЖДА ЛОШИ УСЛОВИ,МОЖДА ЏЕП БЕЗ И ЈЕДНОГ ДИНАРА ОДВРАТНОГ?…У СУШТИНИ СМО СВИ МИ ИСТИ И СВИ ИМАМО И ДОБРЕ СТРАНЕ И ЛОШЕ КОЈЕ ТРУДИМО ДА ПРИКРИЈЕМО..

 5. Pavle on March 15th, 2014 17:54

  Zivot je poput broda…pustite li kormilo vetar ce Vas odneti na pogresnu stranu.

 6. oceangleam on March 16th, 2014 17:34

  Svrha svakog zivota je podrzavanje i produzavanje zivota. To se najprije ocituje kroz vlastiti razvoj a zatim i kroz omogucavanje razvoja drugih. Kada je razvoj sprijecen, da li fizicki, mentalno ili osjecajno, i covjek, i zivotinje pa i druga bica pocinju trpjeti od osjecaja besmisla, neispunjenosti, promasenosti. Osjecaj besmisla, neispunjenost i promasenosti se prekida i zamjenjuje osjecajem srece kada osoba svijesno aktivira svoje moci i pocne koristiti svoje talente za dobro, lijepo i korisno. Najprije za samog sebe pa zatim za svoje drage a potom i za svijet u kojem zivi. Da bi to bilo moguce mora istupiti iz kruga svojih losih navika, prije toga oprostiti drugima sto su ga zaveli na stramputicu pa i samome sebi sto se neznajuci gubio u besmislu.

 7. zdravka on July 11th, 2012 12:43

  malo je ljudi koji znaju da zive jer novac ne cini coveka sretnim vec njegov unutrasnji mir .

 8. Poučna priča: Dva prijatelja | El-Akidetu on September 17th, 2015 15:23

  […] mi je najbolji drug spasio život!” Drugar koji je udario svog najboljeg prijatelja pitao ga je: “Kad sam te udario ti si napisao […]

Leave a Reply