ŽIVOT – MUDRE MISLI


Dovoljno je da obratiš pažnju na ono što ti se događa u životu i otkrićeš – svakog trenutka u toku dana – gdje On skriva svoje riječi i svoju volju. Trudi se da ispuniš ono što On traži: to je jedini razlog tvog postojanja na ovom svijetu.

Koeljo


Život je vrelo radosti; ali gdje pije i ološ, tu su svi izvori otrovani.
Uživam u svemu što je čisto; ali ne volim da vidim usta što se krive, i žeđ nečistih.
Oni su svoj pogled bacili u vodu izvora; i sad nihov odvratni osmijeh pliva po vodi i gleda me iz kladenca.
Oni su svetu vodu otrovali svojom pohotljivošću a nazivajući slašću svoje pogane snove otrovali su još i – riječi.
Niče


Ž
ivot je izbor, a ne sudbina, jer običan čovjek živi kako mora, a pravi čovjek živi kako hoće; život na koji bijedno i bez otpora pristaje je bijedno tavorenje, a izabrani život je sloboda. Čovjek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem.
Selimović

Stvarni život ne sačinjavaju naši planovi o sreći, nego baš ono što se protivi tim planovima i namjerama, ono što se slučajno dešava, što je potpuno nepredvidivo i što izaziva samo razočarenje i bol.
Alberto Moravija

Najbolje je za čovjeka da provodi život što više u dobrom raspoloženju, a što manje u zlovolji.
Demokrit

Život je raj, i svi smo mi u raju, ali mi to nećemo da znamo; a kad bismo htjeli da znamo, odmah bi sutra na cijelom svijetu nastao raj.
Dostojevski 

7 Responses to ŽIVOT – MUDRE MISLI

 1. vixolina says:

  U zivotu je najteze biti covek!

 2. ГАРФИЛД says:

  У свакој мудрости пуно је лудости.

 3. МАЛА МУ says:

  Има истина у које није добро веровати.

 4. ПРИВАТНИ ФИЛОЗОФ says:

  КОЈА ЈЕ СВРХА ЖИВОТА? МОГЛА БИ САДА ДА КУЦКАМ О ТОМЕ ДАНИМА И НОЋИМА И НИГДЕ СЕ НЕ БИ ПОЈАВИЛА НЕКА ПОЗИТИВНА СТРАНА ТОГ ФАМОЗОНОГ ЖИВОТА …СВАКИ ЧОВЕК ЖИВИ ЈЕДНОЛИЧАН ЖИВОТ МА КОЛИКО СВАКО ОД НАС МИСЛИО ДА ЈЕ ТАЈ НАШ ЖИВОТ ПОСЕБАН ОД ДРУГИХ …МОЖДА ЈЕ СРЕДИНА ТАКВА,МОЖДА ЛОШИ УСЛОВИ,МОЖДА ЏЕП БЕЗ И ЈЕДНОГ ДИНАРА ОДВРАТНОГ?…У СУШТИНИ СМО СВИ МИ ИСТИ И СВИ ИМАМО И ДОБРЕ СТРАНЕ И ЛОШЕ КОЈЕ ТРУДИМО ДА ПРИКРИЈЕМО..

  • Pavle says:

   Zivot je poput broda…pustite li kormilo vetar ce Vas odneti na pogresnu stranu.

  • oceangleam says:

   Svrha svakog zivota je podrzavanje i produzavanje zivota. To se najprije ocituje kroz vlastiti razvoj a zatim i kroz omogucavanje razvoja drugih. Kada je razvoj sprijecen, da li fizicki, mentalno ili osjecajno, i covjek, i zivotinje pa i druga bica pocinju trpjeti od osjecaja besmisla, neispunjenosti, promasenosti. Osjecaj besmisla, neispunjenost i promasenosti se prekida i zamjenjuje osjecajem srece kada osoba svijesno aktivira svoje moci i pocne koristiti svoje talente za dobro, lijepo i korisno. Najprije za samog sebe pa zatim za svoje drage a potom i za svijet u kojem zivi. Da bi to bilo moguce mora istupiti iz kruga svojih losih navika, prije toga oprostiti drugima sto su ga zaveli na stramputicu pa i samome sebi sto se neznajuci gubio u besmislu.

 5. zdravka says:

  malo je ljudi koji znaju da zive jer novac ne cini coveka sretnim vec njegov unutrasnji mir .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 • MISAO NEDJELJE

  "Znanje je ljudsko neznatno i pametan čovjek ne živi od onoga što zna." - Meša Selimović
 • Kategorije

 • Arhiva